Υλικά
- 1 μπουτάκι ΑΡΝΙΣΙΟ (~2 κιλά)
- 3 κουταλιές ΜΕΛΙ
- το χυμό από 1/2 ΛΕΜΟΝΙ
- 3 κουταλιές ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
- 100 γρ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- 1/2 ποτήρι ΚΟΚΚΙΝΟ ΗΜΙΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
- το χυμό από 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
- ΡΙΓΑΝΗ
- ΑΛΑΤΙ
- ΠΙΠΕΡΙ
Εκτέλεση
1. Πλένουμε και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί
2. Χτυπάμε όλα τα άλλα υλικά μας στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο κρέας ώστε να το καλύψει παντού και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για μία ώρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για μια ακόμα ώρα.
4. Κατά τη διαρκεια του ψησίματος, αλείφουμε το κρέας με το μείγμα που έχει περισσέψει .
Τιπ: Μπορούμε να προσθέσουμε πατατούλες στο ψητό μας που θα πάρουν την υπέροχη γεύση και μυρωδιά του μείγματος που έχουμε ετοιμάσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιαστε :