Μην την βλέπετε έτσι μικρή μικρή και μην την παραμελήτε επειδή την έχετε...εύκολη στο πιάτο σας! Η ελιά είναι σε πολλά μέρη δυσεύρετη, πανάκριβη, είδος πολυτελείας!
Ο καρπός της ελιάς περιέχει πρωτεΐνες , όλα σχεδόν τα κύρια αμινοξέα-σάκχαρα, τανίνες, στερογλυκοζίτες, κερεμπροζίτες και σουλφολίθη. Επίσης, ανόργανα στοιχεία με μεγάλη βιολογική αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, το κάλιο, το μαγνήσιο, ο φώσφορος και άλλα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η περιεκτικότητα της ελιάς σε ασβέστιο είναι μεγαλύτερη όχι μόνο από εκείνη των φρούτων και των λαχανικών, αλλά και των κρεάτων και των ψαριών. Είναι ίση με την περιεκτικότητα σε ασβέστιο του γάλακτος της αγελάδας. Η ελιά είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιαστε :