Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

«Τούμπες»


Γιώργος Μαστής

    Πριν δούμε τι «παίζει»  στο εκλογικό σώμα κρατάγαμε και μια πισινή. Μόλις είδαμε τι θέλει ο Ελληνικός λαός αλλάξαμε ρότα. Ξεχάσαμε το Βενιζέλο, εξαφανίσαμε τον Καρατζαφέρη  και ασχολούμαστε με τον Αντώνη και τον Αλέξη.


    Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και οι άλλοι κομπάρσοι,  γιατί και οι δημοσκοπήσεις έτσι δείχνουν. Άρα πρέπει να συμβαδίζουμε και να μην είμαστε αυτοί, που ξεφεύγουν από το κοπάδι, είτε αυτό είναι δημοσιογραφικό είτε είναι πολιτικό.

    Και εδώ ξεκινά η δημοσιογραφική ηθοποϊία και η επαναλαμβανόμενη πολιτική κωλοτούμπα. Πως μεταβάλλεστε έτσι βρε αθεόφοβοι μέσα σε λίγες ημέρες; Τι στροφές είναι αυτές; Τι «υποχωρήσεις» για το καλό αυτής της δύσμοιρης χώρας;

   Πόσο σας λείπουν οι βουλευτικές αποζημιώσεις, οι υπουργικές θέσεις και τα προνόμια, και σπεύδετε να τα κατοχυρώσετε; Και εσείς αγαπητοί συνάδελφοι, πόσο γρήγορα ανακαλύπτεται τα λάθη κάποιων, που με τόσο θέρμη μας τους παρουσιάζατε ως εθνοσωτήρες; Και όχι μόνο αυτό, αλλά προτείνετε και νέους!

    Όμως αγαπητοί φίλοι στις  εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα αναμετρηθούν μόνο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι υποψήφιοι και άλλοι με ελάχιστες πιθανότητες βέβαια να κυβερνήσουν, αλλά με σοβαρές πιθανότητες να συγκυβερνήσουν. Και εκεί γίνεται το κρυφό παιχνίδι, που περνάει απαρατήρητο. Και εκεί γίνονται οι τούμπες

     Αυτοί λοιπόν, που δεν θα προτιμήσουν τα φαβορί , πρέπει να δούν αν τα αουτσάιντερ παραμένουν σταθερά στην πολιτική τους πριν και μετά. Εκεί ίσως να βρίσκεται η λύση στην μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί για τρίτες εκλογές δεν υπάρχει περίπτωση να μας πάνε. Δεν τους παίρνει με τίποτα!
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιαστε :