Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δεν παχαίνει....ομορφαίνει!

Να μια πραγματικά ευχάριστη είδηση! Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται
να δώσει άλλοθι σε όσους τρώνε
τακτικά σοκολάτα. Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι καταναλώνουν συχνά σοκολάτα τείνουν να είναι πιο αδύνατοι, σε σχέση με εκείνους που τρώνε πιο σπάνια.
Οι ερευνητές, μελέτησαν τη διατροφή περίπου 1.000 ατόμων ηλικίας 20 έως 85 ετών και συσχέτισαν την ποσότητα των θερμίδων που κατανάλωναν με το δείκτη σωματικής μάζας τους (την αναλογία του βάρους προς το τετράγωνο του ύψους τους).

Όσοι έτρωγαν πέντε μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα, είχαν 2,3 έως 3,2 κιλά μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα!!!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμα κι αν η σοκολάτα περιέχει πολλές θερμίδες, περιέχει επίσης συστατικά που ευνοούν την απώλεια βάρους, παρά το γεγονός ότι διευκολύνει την παραγωγή πρόσθετων λιπών και άρα το πάχος.

Έτσι, παρόλο που η συχνή κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει τη λήψη θερμίδων, τελικά συσχετίζεται με μικρότερο παρά με μεγαλύτερο βάρος ενός ατόμου. Μάλιστα αυτή η σχέση ανάμεσα στη σοκολάτα και στο βάρος παραμένει, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ακόμα κι αν ληφθούν υπόψη άλλοι παράγοντες, όπως η σωματική άσκηση.
Πάντως οι ειδικοί συστήνουν αυτοσυγκράτηση προτού τρέξει κανείς για να φάει σοκολάτα, μέχρι τουλάχιστον υπάρξει μία οριστική ετυμηγορία για την επωφελή δράση της, καθώς η πολλή κατανάλωση σοκολάτας έχει και την αρνητική πλευρά της. Μια μπάρα σοκολάτα δεν παύει να περιέχει πολλή ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, παρέχοντας πάνω από 200 θερμίδες.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί συστήνουν αφενός την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας που έχει τα μεγαλύτερα οφέλη, αφετέρου τη μέτρια κατανάλωση, καθώς η υπερβολή βλάπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιαστε :