
- Από τον ειδικό! ((Λευτέρη Λαζάρου)
- 1 κιλό μπακαλιάρο φιλέτο (Διαλέγουμε φιλέτα μπακαλιάρου χοντρά (ξαλμυρίζουν πιο εύκολα και είναι πιο αφράτα). Αφαιρούμε από την προηγούμενη την πέτσα και κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια. Το βάζουμε σε μπολ με μπόλικο νερό, το οποίο θα αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες. (Ο μπακαλιάρος χρειάζεται από 12-24 ώρες ξαλμύρισμα. Όσο πιο συχνά αλλάζουμε το νερό, τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει).
Υλικά για το κουρκούτι:
- 150 γραμμάρια κορν φλάουερ
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 620 γραμμάρια μπύρα
Υλικά για τη σκορδαλιά:
- 650 γραμμάρια πατάτες βρασμένες
- 7 γραμμάρια αλάτι
- 17 γραμμάρια σκόρδο χωρίς φύτρα, ψιλοκομμένο
- 45 γραμμάρια μηλόξυδο
- 1 γραμμάριο πιπέρι
- 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπύρα, το κορν φλάουερ, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί στο τηγάνι.
Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε αμέσως στο καυτό λάδι για να τηγανιστούν για περίπου 3 – 4 λεπτά από τη κάθε πλευρά.
Για τη σκορδαλιά:
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί στο τηγάνι.
Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε αμέσως στο καυτό λάδι για να τηγανιστούν για περίπου 3 – 4 λεπτά από τη κάθε πλευρά.
Για τη σκορδαλιά:
Βάζουμε στο μπλέντερ να χτυπηθούν όλα τα υλικά για τη σκορδαλιά εκτός από το λάδι, το οποίο το προσθέτουμε λίγο λίγο.
Σερβίρουμε ένα με δύο κομμάτια μπακαλιάρου μαζί με λίγο από τη σκορδαλιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιαστε :