Οι πιό εύκολοι, οι πιό νόστιμοι λαχανοντολμάδες! Κάντε τους σήμερα κιόλας!
Θα χρειαστούμε:
1 μεγάλο λάχανο αφράτο, όχι σφιχτό
350 γρ. κιμά (χοιρινό + μοσχαρίσιο)
1 φλυτζάνα ρύζι καρολίνα καλά πλυμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι-ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο: 2 αυγά και 1 λεμόνι
- Ζεματάμε το λάχανο, βγάζουμε τα φύλλα και κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια. Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, την ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, ελαιόλαδο και μαϊντανό.
- Γεμίζουμε τους λαχανοντολμάδες και τους τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά γιατί δεν θα μπορέσει να φουσκώσει καλά το ρύζι.
- Τους στρώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα, αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο όσα φύλλα μας περίσσεψαν ή δεν μπορούν να τυλιχθούν, τους περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε νερό να τους σκεπάζει και βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.
- Βράζουμε για 20 λεπτά.
- Χτυπάμε τα αβγά με το λεμόνι. Ρίχνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Περιχύνουμε το φαγητό με το αβγολέμονο, ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού και την αφήνετε για λίγο να σταθεί σε σβηστή εστία για να δέσει η σάλτσα.
Είναι πεντανόστιμοι, καλή επιτυχία!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιαστε :